Profesionalno prevajanje iz slovenščine v švedščino in iz švedščine v druge jezike

Kraljevina Švedska je visoko razvita industrijska država na skandinavskem polotoku, z zelo donosnim kmetijstvom. Njeno izredno učinkovito gospodarstvo jo uvršča po narodnem dohodku na prebivalca med deset vodilnih držav sveta, po površini pa je tretja največja država v Evropski uniji. Politično je znana predvsem zaradi svoje neodvisne drže v miru in nevtralnosti v vojnah. Zaradi tega je že dolgo privlačna za priseljence iz vsega sveta, ki predstavljajo kar dvajset odstotkov prebivalstva in posledično tudi za tuje trge.

Industrija

Švedska je znana po proizvodnji elektronske opreme, farmaciji, in kovinski industriji, katere najpomembnejše veje so danes strojegradnja, ladjedelništvo in avtomobilska industrija (najslavnejša švedska avtomobilska znamka je seveda Volvo). Med industrijske veje, ki so značilne za deželo, spada tudi lesnopredelovalna industrija. Sprva je bila omejena na žage, a je hitro postala zelo pomembna, ko so iznašli postopek, po katerem so iz lesa pridobljeno celulozo uporabili za izdelovanje papirja.

Kultura

Od vodilne države v seksualni revoluciji šestdesetih in sedemdesetih let, preko režiserja Ingmarja Bergmana, igralke Grete Garbo, slavne skupine ABBA, skupin Roxette, Europe, Ace of Base in drugih, pa do novejših predstavnikov metal glasbe, kot so In Flames, Amon Amarth, HammerFall ali Opeth, Švedska vedno znova dokazuje, da je v koraku s časom, včasih tudi spredaj in da bo vedno znala na tak ali drugačen način vzbuditi zanimanje zase pri mlajših generacijah. In tudi zaradi popularne kulture, je švedski jezik zelo privlačen in zanimiv mnogim ljudem po svetu.

Vzhodnoskandinavski jezik

Švedščina je zaradi svoje zgodovine in izvora sorodna danskemu, norveškemu in delno nemškemu jeziku. Razvila se je iz stare nordijščine, oblikovala kot stara in nova švedščina, sedaj pa se uporablja tako imenovana sodobna švedščina. Jezik ima približno deset milijonov govorcev in večina jih prihaja iz skandinavskih dežel. Posebnost pa so velike narečne razlike v regijah. Naši prevajalci, ki so tudi rojeni govorci švedskega jezika in uradnih narečij, vam bodo pomagali pri jezikovnih preprekah in zadregah vseh vrst, pa naj gre za uradna ali zasebna besedila, oziroma dokumente.

Naše izkušnje s švedskim trgom

Z državo s specifičnim jezikom, ki trguje z veliko evropskimi državami, smo na tak ali drugačen način že dolgo povezani, saj smo nudili prevajalske usluge tudi velikim podjetjem, kot so Ericsson, Electrolux, Husqvarna,Volvo in HP, če jih izpostavimo le nekaj. Pomagali pa smo tudi pri trženju slavne internetne strani SoundCloud, ki je trenutno vodilna na področju izmenjave, oziroma objave zvočnih datotek.