Storitve optimizacije spletnih strani za spletne iskalnike


Sodobna optimizacija spletnih strani za spletne iskalnike (Search Engine Optimization, s kratico: SEO) je umetnost in hkrati znanost o tem, kako prepričati spletne iskalnike, da določeno spletno stran uvrstijo visoko na organsko spreminjajočem se seznamu rezultatov spletnega iskanja. Vsak spletni iskalnik želi svojim uporabnikom ponuditi uporabne in relevantne vsebine. Če mu to ne uspeva, začne njegova priljubljenost padati, hkrati z njo pa tudi dohodki iz oglaševanja. Spletni iskalniki zato nenehno preračunavajo in vrednotijo svežino in kakovost vsebine spletnih strani, ki jih obiščejo. Da bi lahko učinkovito nastopali na trgu, morate spletnim iskalnikom dokazati, da ima vaša spletna stran odlične vsebine z določeno dodano vrednostjo. Časi »Divjega zahoda« na področju optimizacije spletnih strani so nepreklicno minili –

svoje spletne strani ne morete več naphati s ciljanimi ključnimi besedami in pričakovati, da se boste tako uvrstili med njihove zadetke

, pa tudi s kupovanjem spletnih povezav več ne morete čudežno izboljšati svoje uvrstitve med zadetki iskanja. Kljub temu pa so storitve optimizacije spletnih strani še vedno aktualne. Zato nam dovolite, da vam z najsodobnejšimi pristopi k SEO pomagamo izboljšati in ohranjati uvrstitev med zadetki iskanja, da bo vaš spletni nastop še bolj uspešen.

Kavbojci sodijo le v filme

Pri Vstopi d.o.o. smo trdno prepričani, da tlačenje ključnih besed na spletne strani, kupovanje povezav in podobne dvomljive taktike nikakor ne sodijo v isti koš kot pošteni postopki optimizacije spletnih strani. Takšni »kavbojski« pristopi k optimizaciji, ki vključujejo obilico spletnega smetenja, namreč kršijo pravilnike spletnih iskalnikov in skoraj nikoli ne dostavijo tistih spletnih vsebin, ki jih uporabnik pričakuje. Žal so v preteklosti takšne metode delovale. K sreči Google in drugi veliki svetovni spletni iskalniki nenehno izboljšujejo svoje filtre za tovrstno navlako in nagrajujejo spletne strani, ki ustvarjajo in na internetu objavljajo originalne in koristne vsebine. Pri Vstopi vam lahko pojasnimo, zakaj se je bolje izogniti skušnjavi nenaravno visokih, a hkrati kratkotrajnih uvrstitev med zadetke iskanja in je namesto tega bolje načrtovati dolgoročno ustvarjanje kakovostnih vsebin, ki vaše spletne strani ne bodo uvrstile črni seznam.

Raziskovanje ključnih besed

Prva stvar na našem seznamu, ko začnemo z optimizacijo spletne strani, so vedno ključne besede. Po sestanku s stranko, kjer se seznanimo z njihovo dejavnostjo in ciljno skupino, se posvetimo določanju tistih vrst ključnih besed, ki bi jih na spletu iskala njihova ciljna skupina. Nato sestavimo glavni seznam ključnih besed in ga predstavimo stranki, ko ga ta odobri, pa začnemo iskati priložnosti, kako povezati ključne besede z vsebinami. To opravimo že ob samem načrtovanju projekta, saj lahko vpliva na odločitev, katere spletne strani bodo vključene na glavni strani. Ko je vaša spletna stran že pretežno dokončana in se bliža njena objava, primerjamo iskalne fraze z glavnega seznama s ključnimi stranmi na sami spletni strani ter začnemo z dejansko optimizacijo. Na osnovi fraz, ki jih bodo iskali uporabniki iz ciljne skupine, skrbno sestavimo oznake vsebine in naslove strani. Prav tako SEOiziramo vsebino vseh strani in poskrbimo, da vsebujejo iskane fraze – vendar na naraven način brez natlačenih ključnih besed. Vsekakor je ob pisanju vsebin treba misliti predvsem na ljudi, ne spletne brskalnike.

Izdelava spletnih strani z mislijo na optimizacijo

Pri izdelavi spletnih strani je razen izbire ustreznih ključnih besed treba tudi zagotoviti, da bodo Google in drugi največji spletni iskalniki lahko razumeli kodo in programiranje spletne strani. Lahko bi dejali, da je uspešna optimizacija spletnih strani odvisna tudi od tega, ali je spletni razvijalec pri njihovi izdelavi upošteval dobre prakse. To so naša najpomembnejša vodila pri postavitvi nove spletne strani in ostajajo v ospredju skozi celoten projekt, saj objavljamo samo spletne strani, ki ne le upoštevajo, temveč celo presegajo trenutne tehnološke smernice. Ko zgradba spletne strani pajkom spletnega iskalnika omogoča kar najučinkovitejše indeksiranje, jo končno objavimo na spletu in iskalnikom posredujemo zemljevid strani, da jo lahko prebrskajo in čim hitreje indeksirajo vse spremembe.

Spletno oblikovanje, optimizirano za konverzije

Vsako temeljito optimizacijo za spletne iskalnike je priporočljivo združiti tudi z optimizacijo za konverzije in s spletnim oblikovanjem, osredotočenim na uporabnost spletne strani. Le kaj nam koristi visoka uvrstitev med zadetki iskanja, če je stopnja konverzije zelo nizka? Če uporabniki naletijo na negativno izkušnjo, se tudi hitro »odbijejo« (kliknejo nazaj na zadetke iskanja), kar spletni iskalniki lahko zaznajo in potencialno tudi upoštevajo pri določanju razvrstitve. Ne glede na to, ali konverzija za vaše podjetje pomeni spletno prodajo, novo potencialno stranko ali obisk ključne spletne strani, mora spletna stran biti optimizirana za konverzijo. To je edini način, kako lahko spremljate donosnost svoje naložbe (s kratico: ROI), zato je tudi v našem interesu, da sledimo in dokažemo uspešne konverzije vaše spletne strani, ne le njeno uvrstitev med zadetki iskanja.

Obseg naših storitev optimizacije spletnih strani

Pri Vstopi vam nudimo vsa orodja in storitve, ki jih potrebujete za uspešno optimizacijo spletne strani: • Optimizacija na sami spletni strani • Posredovanje spletnim iskalnikom in spletnim imenikom • Spletna stran, zgrajena s sistemom za upravljanje spletne vsebine (content management system, s kratico: CMS), s katerim lahko tudi osebje brez posebnega tehničnega znanja kadarkoli ustvarja in ureja strani • Spremenljive oznake spletne strani in ostali »ozadni« programski gradniki, ki privlačijo pozornost spletnih iskalnikov • Uporabniku prijazna programska oprema za spletne dnevnike (»bloge«), s katero lahko spletni strani povsem preprosto dodajate svežo vsebino • Mesečna poročila o učinkovitosti spletne strani, uvrstitvah na spletnih iskalnikih in nenehen dostop do statistik spletne strani • Izobraževanja o vsebinah • Če nimate dovolj časa ali interesa, da bi se sami spopadali z optimizacijo spletne strani, lahko vse za vas uredimo mi! Z veseljem vam bomo svetovali, kako lahko v razvoj svoje nove spletne strani vključite tudi njeno optimizacijo. Pokličite nas in se dogovorite za brezplačno svetovanje še danes!