Profesionalno prevajanje iz slovenščine v arabščino in iz arabščine v druge jezike

Arabski jezik se govori na obširnem in raznolikem področju severne Afrike in Arabskega polotoka, v razvijajočih se državah, ki nudijo vse bolj ugodne pogoje za bliskovit razvoj tržnega gospodarstva. Tako postaja arabsko govoreči trg privlačen tudi za manjše poslovneže, ki želijo svojo ponudbo razširiti na novo perspektivno področje, pri čemer pa se v primeru nepoznavanja arabščine seveda pojavijo jezikovne ovire.

Edinstveno gospodarstvo nudi raznolike poslovne priložnosti

Ekonomija arabskih držav se je skozi zgodovino zelo spreminjala, v zadnjih stoletjih pa se je poodkritju nahajališč nafte gospodarstvo osredotočilo predvsem na izvoz te surovine. Na Bližnjem vzhodu ostaja več kot polovica svetovne zaloge nafte, kar je tamkajšnjim državam omogočilo hiter razvoj in tudi visok življenjski standard. Na temeljih naftne industrije se danes razvijajo sekundarne interciarne gospodarske dejavnosti, začel je cveteti tudi turizem.

Takšno stanje v gospodarstvu nudi priložnosti tujim poslovnežem, ki znajo izkoristiti izvoz in uvoz surovin ter izdelkov arabskega sveta. Arabski trg je odprt predvsem za uvoz avtomobilov in izdelkov avtomobilske industrije, zdravil in žita ter druge hrane. Vse bolj se povečuje tudi povpraševanje po računalnikih, telefonih in drugih visokotehnoloških pripomočkih ter storitvah. Izvoz predstavlja skoraj izključno surovanafta ter surovine in polizdelki kemijske industrije.

Naši prevajalci obvladajo vse različice arabščine!

Za uspešno poslovanje v državah arabskega sveta pa bo potrebno vsaj osnovno znanje arabskega jezika, ki je po številu naravnih govorcev peti najbolj razširjen jezik na svetu. Podobno kot kitajščina pa se je tudi arabščina zaradi obširnega geografskega področja razvila v več različic, ki se med seboj bolj ali manj razlikujejo. Prav zato imamo v ekipi profesionalne prevajalce arabščine, ki so naravni govorci arabskega jezika, poleg tega pa poučeni o vseh jezikovnih in kulturnih razlikah arabskega sveta. Za vas lahko pripravimo prevode iz različnih arabskih dialektov v slovenščino in obratno, kar vam omogoča uspešno in učinkovito komunikacijo z vsemi arabsko govorečimi državami.

Perspektiven trg nudi priložnost, ki jo je treba izkoristiti!