Profesionalno prevajanje iz slovenščine v makedonski jezik in iz makedonščine v druge jezike.


Makedonščina je eden izmed južnoslovanskih jezikov, ki ga govori več kot dva milijona ljudi. V primerjavi z ostalimi slovanskimi jeziki najdemo v makedonskem jeziku kar nekaj netipičnih značilnosti in ga zapisujemo v prilagojeni obliki cirilice.

Ponujamo prevode oz prevajanje v in iz makedonskega jezika v slovenščino ter tudi v druge jezike. Naši prevodi so kakovostni, hitri ter cenovno ugodni.

Cvet balkana za slovenske poslovneže

Predstavniki makedonske vlade so se v preteklosti že povezovali s Slovenijo v želji za vzpostavitev poslovnih stikov s slovenskimi podjetniki. Naklonjenost do sodelovanja je na obeh straneh v veliki meri še vedno prisotna. Državi ostajata uspešni ekonomski partnerici.

Skopje, poimenovano tudi kot najbolj cvetoče mesto na Balkanu, ponuja veliko zgodb o uspehu slovenskih gospodarstvenikov. Med Slovenijo in Makedonijo že vrsto let poteka obojestransko zadovoljiva blagovna menjava, ki neguje dobre odnose med državama ter spodbuja nadaljnje naložbe Slovencev v Makedoniji.

Za vaše poslovne in druge potrebe prevajamo vse vrste strokovnih, pravnih ter trženjskih besedil, ki bodo nenadomestljivo orodje za komuniciranje s potencialnimi strankami. Smo odzivni in profesionalni, zato smo odlična izbira za doseganje vašega namena na makedonskem trgu.

Svobodno sonce

Makedonija na svoji zastavi nosi pomemben nacionalni simbol, ki priča o trnovi poti, ki jo je prehodila v preteklosti, do svoje svobode. Država Makedonija se je s plebiscitom leta 1991 prebila do samostojnosti in Slovenija je med prvimi z njo vzpostavila diplomatske odnose. Sonce na zastavi neodvisne Makedonije ponazarja simbol svobode in z njim bogato zgodovinsko ter kulturno dediščino.

Makedonska abeceda in pravopis sta bila sprejeta šele leta 1945, a kljub temu ne moremo oporekati bogatim literarnim razsežnostim jezika. Odlični pisci, znani po vsem svetu, opozarjajo na visoko raven kulture v državi in se ne pustijo spregledati.

Privlačnost makedonije

Makedonija privlači ljudi s svojimi vabljivimi geografskimi in tudi geopolitičnimi prednostmi. Makedonci slovijo kot gostoljubni, odprti ljudje. Veliko makedonskih besed je podobnih srbskim in hrvaškim, zato se Slovenci, z malce truda, lahko tam kar dobro sporazumevamo. Dobra volja, ki je praviloma prisotna tako pri Makedoncih kot pri Slovencih, venomer ponuja dobre obete.

Z uspešnim vzpostavljanjem prvih stikov se razvijajo dobre poslovne priložnosti in tam vstopimo mi s kvalitetnimi prevodi, ki bodo posredovali vaše sporočilo na profesionalni ravni!