Profesionalno prevajanje iz slovenščine v češčino in iz češčine v druge jezike

Republika Češka, članica Evropske unije, je ena najuspešnejših držav bivšega vzhodnega bloka, dežela z bogato zgodovino, uspešno sedanjostjo in perspektivno prihodnostjo. Njihov šolski sistem je po uspešnosti petnajsti na svetu, pohvalijo pa se lahko tudi z velikim izvozom, domačim trgom ter porastom turizma. Češka je bila vedno tudi dom ali zatočišče velikih umov, umetnikov in mislecov našega časa, od Keplerja do Freuda, Dopplerja, Tesle, Einsteina, Kafke in seveda razsvetljenega politika Václava Havela, da jih omenimo le peščico.

Mogočna industrija motornih vozil

Čeprav tudi Čehom gospodarska kriza ni prizanesla, se njihovo gospodarstvo že postavlja nazaj na noge in tako tudi postaja privlačno za tuje investitorje. Sicer pa določen trg obvladujejo velika podjetja, kot so Škoda Auto (avtomobili), Škoda Transportation (tramvaji, metro, ipd.), Tatra (tretji najstarešji proizvajalec avtomobilov na svetu), Karosa (avtobusi), Aero Vodochody (proizvajalec letal) in Jawa Motors (motocikli). Ko govorimo o svetovno znanih proizvodih iz Češke, seveda ne smemo spregledati niti njihove bogate kuhinje in velikega števila pivovarn, katerih najslavnejši produkt je pivo Pilsner Urquell.

»Bratje Slovani«

Češčina je zahodnoslovanski jezik z več kot desetimi milijoni govorcev, od tega jih je seveda največ na Češkem, sliši pa se jih tudi na Slovaškem, na Portugalskem, Poljskem, v Nemčiji in ZDA, kamor so češčino najbolj množično pripeljali priseljenci med leti 1848 in 1914. Čeprav se nam upravičeno zdi, da je jezik zelo soroden slovenščini in da ga z nekaj truda lahko tudi razumemo, seveda pri uradnih zadevah to nikoli ni dovolj. Naša ekipa izkušenih prevajalcev, ki so tudi rojeni govorci češčine, vam zato lahko pomaga pri komunikaciji na različnih nivojih, od poslovne govorice, do poljubnih besedil. Ne spravite se v zadrego z nepoznavanjem jezika, saj smo tu mi, da vam prevedemo vse kar potrebujete. Naše usluge sežejo tudi do širjenja vašega poslovanja s češkim trgom preko interneta, saj vam lahko po potrebi, oziroma dogovoru, optimiziramo in razširimo vašo domačo stran, da vas bodo našli potencialni poslovni partnerji ali stranke s Češke.

Naše izkušnje s češkim trgom

Naše sodelovanje s češkimi podjetji je v razcvetu. Naj omenimo le nekaj največjih projektov, kot so širjenje internetnih strani za proizvajalca klavirjev Petrof, trženje Kofola napitkov v tujino, prevajanje poslovnih dokumentov za pivovarno Budweiser Budvar, pomoč pri širjenju firme Merci, ki proizvaja laboratorijsko opremo, ter veliko zanimivega dela za različne češke turistične agencije.