Profesionalno prevajanje iz slovenščine v madžarski jezik in iz madžarščine v druge jezike.


Ob omembi ugrofinskih jezikov večina ljudi pomisli na hladne nordijske dežele, vendar pa tudi madžarski jezik spada v to družino jezikov. In čeprav so nanj, predvsem zaradi geografske lege, vplivali slovanski in germanski jeziki, večini Slovencev, ki ne živijo ob slovensko – madžarski meji, še vedno zveni popolnoma tuje.

Prilagajanje jezika je poglavitnega pomena za njegov obstoj

Madžarski jezik se je kot knjižni jezik izoblikoval do leta 1920 in z letom 1932 doživel svoj prvi pravopisni slovar. Od takrat se madžarščina kot živ organizem prilagaja, spreminja ter se tako ohranja, saj z njo komunicira kar sedem madžarsko govorečih skupnosti izven meja njene matične države.

Zaradi raztresenosti čezmejnega področja aktivne rabe jezika, se je ta pričel razslojevati, saj nanj na različnih območjih vplivajo različni dejavniki. Tako je pridobil še več zanimivih posebnosti in kot tak predstavlja velik izziv tudi za profesionalne prevajalce.

Z izkušnjami iz prevajanja v madžarski jezik ter iz njega, smo vam na voljo prevajalski partnerji, ki vam bomo kakovostno ter cenovno ugodno prevedli besedila na vseh strokovnih in drugih področjih. Odlikujemo se v kvaliteti ter hitri odzivnosti.

Madžarska kot nova priložnost za podjetništvo

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je, v skladu z načelom dobrega finančnega čezmejnega sodelovanja v finančni perspektivi 2014 – 2020 med Slovenijo in Madžarsko, objavila Program sodelovanja Interreg Slovenija – Madžarska.

Cilj tega programa je aktualizirati območje Porabja kot privlačno območje za življenje, turizem in podjetništvo ter s tem spodbujati razvoj celotne regije. S krepitvijo podjetništva in spodbujanjem turizma se to področje odpira različnim poslovnim priložnostim, ki bi jih bilo nespametno spregledati.

S kakovostnimi prevodi besedil, ki jih bomo za vas opravili naravni govorci madžarskega jezika ter diplomirani jezikoslovci, se boste zlahka približali svojim še neizkoriščenim poslovnim razsežnostim. Z dobrimi prevodi, ki temeljijo na poznavanju ciljne kulture, boste, z našo pomočjo, bližje vašemu potencialnemu trgu ter ljudem, ki bodo tako v vas videli priložnost za morebitno sodelovanje.