Profesionalno prevajanje iz slovenščine v norveški jezik in iz norveščine v druge jezike.


Norveški jezik izhaja iz danščine in obsega štiri različice jezika, od katerih je le ena priznana kot uradni knjižni jezik. Slovnica norveškega jezika je najbolj preprosta med slovnicami germanskih jezikov in kot taka predstavlja dober začetek za učenje ostalih jezikov iz te skupine.

Vendarle pa učenje tujega jezika zahteva veliko časa in vztrajnosti, zato prepustite prevajanje za to usposobljenim prevajalcem, ki so strokovno podkovani in imajo na tem področju večletne izkušnje. Naši prevodi so kakovostni, natančni ter izjemno hitri.

Hladen temperament tudi v poslovnem svetu

Norveška je znana po tem, da veliko vlaga v razvoj podjetij in je vzor humanosti ter urejenosti delovnih pogojev in socialnega varstva. Norvežani, tako v poslovnem kot v zasebnem življenju, cenijo odkritost, zaupanje in neposrednost ter so visoko moralno in etično načelni.

Po 2. svetovni vojni je norveško gospodarstvo dobilo zalet. Njihova dežela je izjemno bogata z naravnimi viri, predvsem pa so eni največjih svetovnih izvoznikov nafte ter zemeljskega plina.

Norveške poslovneže zanimajo predvsem trdni, realistični, praktični koncepti ter cenovno konkurenčni in visokokvalitetni izdelki. Z barantanjem ne izgubljajo časa. Doslednost in kredibilnost, zahtevani ob stiku z norveško kulturo življenja in poslovanja, predstavljajo tudi profesionalni prevodi, za katere bomo poskrbeli izkušeni prevajalci.

Za vaše potrebe prevajamo vse vrste strokovnih, trženjskih in pravnih besedil po ugodni ceni. Odlikuje nas visoka odzivnost ter odlično poznavanje norveškega jezika in kulture.

Z vizijo v »deželo polnočnega sonca«

Z zahtevnim norveškim trgom in njegovo zaprtostjo se najlažje spoprimemo z dobrim dizajnom in visokotehnološko usmerjenostjo. Slovenija je na tem trgu že prisotna, čeprav še vedno dokaj neznana. Na področju industrijskega oblikovanja ter lesne in živilske industrije obstajajo neizkoriščene možnosti, kjer lahko naši podjetniki, s strateško izdelanim konceptom, prodrejo na norveški trg.

Stiki z »deželo polnočnega sonca«, kot jo radi imenujejo domačini, bodo, s profesionalnimi in zaupanja vrednimi prevodi, lažji in hkrati tudi esencialni. S kakovostnimi prevodi besedil bodo vrata v norveško deželo odškrtnjena in skoznja bo dobra vizija našla pot do svoje uresničitve!