Za vrhunsko kakovost in lepoto jezika v vaših besedilih poskrbijo naši lektorji.


Lektura v osnovi zajema popravo pravopisnih in slovničnih napak ter tehnične oblike besedila, na vašo željo pa naši lektorji preverijo še slog (stil) besedila, izboljšajo njegovo pretočnost in preverijo izrazoslovje (terminologijo).

Lektoriranje po vaši meri

Lekturo prilagodimo vašim potrebam – včasih namesto vrhunske proze Dostojevskega zadostuje tudi tehnična dovršenost domačega Cankarja, lahko pa izbirate tudi med enojezičnim in dvojezičnim pregledom, kjer lektor preveri, ali prevod ustreza vašemu izvirniku in ali so uporabljeni izrazi pravilni ter ciljna ubeseditev ustrezna. Po drugi strani pa boste včasih morda želeli stroga akademska merila in togost »uradnega« jezika zamenjati za ustvarjalnejši in naravnejši tok pogovornega jezika, zlasti pri trženjskih besedilih (marketingu). Tudi za takšne želje poskrbijo naši ustvarjalni lektorji in pisci člankov! Naši lektorji so vsi univerzitetno izobraženi v jeziku izvirnika in imajo magistrsko izobrazbo ter vsaj 10 let izkušenj v ciljnem jeziku.

Ugodno do brezhibno popravljenih besedil

Naš sistem upravljanja z besedili po elektronski pošti in, po želji, tudi v oblaku, zmanjšuje stroške in pomaga ohranjati okolje, vam pa zagotovi hitro in ugodno storitev lektoriranja. Tiskana oblika besedila pride na vrsto šele, ko smo z opravljenim zadovoljni tako mi, kot naša cenjena stranka, pa naj gre za uradne dopise in dokumente, spletne strani, tehnične priročnike, seminarske naloge, diplome, magisterije, doktorate ali za povsem zasebna besedila.

Paketna ponudba

Prevod + lektura + oblikovanje

Brezplačno

Pri naročilu prevoda je osnovno lektoriranje vključeno v ceno.

Strokovnjaki na svojih področjih

Izpostavimo lahko tudi svoje poglobljeno poznavanje zahtev posameznih fakultet in strokovno podkovanost na vseh področjih in jezikih v trženju (marketingu), tehniki, pravu, medicini in drugje. Zagotavljamo vam, da ni besedila, ki ga ne moremo urediti do same popolnosti. Včasih, predvsem v primeru diplomskih nalog, se zgodi, da je lektorirano besedilo zavrnjeno. Mi vam zajamčimo, da do tega po naši lekturi ne more priti, lahko pa seveda poskrbimo za popravo napak za drugimi »lektorji«. V kombinaciji lektoriranje z oblikovanjem besedil, ali pa morda s prevajanjem, dobite celoten paket – od surovega besedila do končnega izdelka, ki vas ne bo spravil v zadrego. Nasprotno, odprl vam bo marsikatera vrata!