Profesionalno prevajanje iz slovenščine v španščino in iz španščine v druge jezike


¿Están listos para el reto?

Španščina je s 470 milijoni govorcev na ravni materinega jezika in 559 milijoni govorcev prav gotovo eden od najbolj razširjenih in najpomembnejših jezikov sveta. Španski trg ni le 20 držav, v katerih ima status uradnega jezika, ampak tudi drugi in še rastoči jezik najmočnejšega gospodarstva na svetu, ZDA. Te se danes ponašajo z drugim največjim govorcev španščine.

Kljub temu, da tako veliko ljudi obvlada ta jezik, ki ga slišimo tudi v telenovelah, priljubljenih po vsem svetu, bodo le redki prevajalci vaša besedila prenesli vanj tako, da bodo mu bodo rojeni govorci verjeli in ga  bodo občutili kot svojega. Seveda imajo številne špansko govoreče dežele tudi precej svojih posebnosti, ki pa jih je mogoče z le majhnim vložkom uvesti v standardno evropsko ali mehiško španščino, ki pokrivata največje in najbolj perspektivne trge.

Ko se enkrat odpravljate na pohod denimo v Španijo, zakaj ne bi potipali starih in relativno stabilnih trgov Argentine, Čila, Kolumbije, Bolivije in Peruja? Vaša besedila prilagodimo posameznemu od teh trgov z minimalnimi stroški!

Naše izkušnje s španščino so precejšnje in venomer rastejo, saj povpraševanja po njej res narašča, sploh v dvojici z ameriško angleščino. Tako smo v preteklosti sodelovali npr. z argentinskim La Martina in Arginar, Perujskim Walon Sport, bolivijskim Tigo in mehiškim specialistom za barve Comex, informacijsko-tehnološkim Softtekom in izvoznikom grane Videxport. Odlične izkušnje in veliko znanja o ameriškem špansko govorečem svetu smo pridobili tudi s sodelovanjem z VisionIT, eno vodilnih družb v informacijsko-tehnološkem svetovanju.

El mundo es un pañuelo

Vsekakor se lahko obrnete na nas ne le za prevod oz. prevajanje, ampak tudi za svetovanje, tržne raziskave, oblikovanje spletnih strani in grafike ter storitve SEO, prilagojene trgu Španije, Mehike, Kolumbije, Argentine, Venezuele, Peruja, Čila, Ekvadorja, Gvatemale, Kube, Dominikanske republike, Bolivije, Hondurasa, El Salvadorja, Nikaragve, Paragvaja, Urugvaja, Paname in seveda jugozahodnega dela Združenih držav Amerike.

Ali ste vedeli, da so tudi kar 3 odstotki slovenskega prebivalstva, starejšega od 15 let, vključeni v formalno izobraževanje v španskem jeziku?