Prevajanje turističnih besedil

Ljudje potujemo, ker si želimo oddiha in razvedrila, pogumnejši pa tudi iz želje po pustolovščinah.

Publicistična in turističnooglaševalska besedila vplivajo na izbor turistov glede destinacije, turistične agencije ali nakupa turističnega vodiča, hkrati pa nosijo informativno, predstavitveno ter prepričevalno vlogo. Z ustreznim izborom jezikovnih sredstev lahko vplivamo na čustva bralcev in tako pritegnemo njihovo pozornost.

Prevajamo vse vrste oglaševalskih in poročevalskih turističnih besedil. Naši prevodi so aktualni in prilagojeni glede na potrebe naročnika.

Turistično oglaševanje

Turistično oglaševanje je ena temeljnih oblik komuniciranja na turističnem trgu. S pomočjo teh vrst besedil lahko oblikujete javno podobo turistične agencije ali predstavite katere od možnih popotnih destinacij.

Če želite besedila nameniti vstopu na tuje tržišče, morajo biti ta aktualna tudi za tujo publiko in morajo zajemati jezik, prilagojen ciljnemu občinstvu. Namen takega besedila je prepričati potencialnega turista, da se odloči za obisk določene destinacije ali morda izbere neko turistično agencijo. S presežniki izpostavimo dobre lastnosti, vendar pazimo, da teh ni preveč, saj lahko tako učinkujejo ravno nasprotno od želenega.

V primeru turističnih vodičev je naloga avtorja, in posledično prevajalca, tudi ta, da opozori na nevarnosti in slabosti neke destinacije.

Elementi turističnooglaševalskih besedil so tudi fotografije, naslovi, ceniki in vse, kar lahko pripomore k temu, da se v bralcu vzbudi zanimanje za oglaševano ponudbo. Seveda pa je besedilo oglasa še vedno poglavitnega pomena.

Naši prevajalci bodo pri prevodu vaših promocijskih in drugih besedil ohranili isti namen, posredovali vse informacije, ki jih besedilo zajema, ter tako skoznje ustrezno učinkovali na ciljno publiko.

Prevajanje podnapisov

Ponujamo tudi prevode podnapisov za filme, dokumentarne oddaje, serije idr.

Izkušeni prevajalci vemo, da je za podnapise potrebno upoštevati dolžino in jedrnatost besedila. Besedilo mora biti hitro berljivo in hkrati vsebinsko ustrezno.

Prevajamo iz vseh glavnih v vse glavne svetovne jezike. Naši prevodi nosijo večletne izkušnje in so zato profesionalni, pravočasni ter cenovno ugodni.