Trženje v družabnih medijih


Družabni mediji, kot sta Facebook in Twitter, so v zadnjih letih prisotni malodane povsod, vendar se mnogi še ne zavedajo, kako hitro so postali pomembno poslovno orodje in neobhoden element vsestranske spletne trženjske strategije. Številni že uporabljamo družabne medije v osebne namene, vendar je danes nadvse priporočljivo, da so tudi podjetja in organizacije prisotne na Facebooku, Twitterju, Google+ in ostalih omrežjih. Če ste lastnik majhnega podjetja ali neprofitne organizacije, se vam upravljanje teh uporabniških računov lahko morda zdi malce zastrašujoče, vendar vam pri Vstopi lahko pomagamo zasnovati obsežno strategijo za družabne medije in tako odgnati strah. Družabni mediji so v resnici le moderna različica širjenja dobrega glasu, vendar krepko podprta s tehnologijo in z dodanimi prednostmi spletnega trženja. Z družabnimi mediji lahko obveščate svoje stranke o novostih na spletnih mestih, ki jih uporabljajo vsak dan, ne da bi morali obiskati vašo fizično trgovino ali spletno mesto – to je še posebej pomembno pri izdelkih in storitvah, o katerih potrošniki ponavadi ne berejo v prostem času. Večina ljudi na primer ne bo brala spletnega dnevnika lokalnega odvetnika, bodo pa namesto tega morda sledili njegovim objavam na Twitterju, če bodo te koristne ali zanimive.

Družabni mediji pod črto torej omogočajo podjetjem in organizacijam, da potencialnim strankam predstavijo svoje izdelke tam, kjer že preživljajo svoj prosti čas.

S takšnim načinom komunikacije si brez pritiskanja in neposrednega nagovarjanja pridobite zaupanje obstoječih strank in hkrati privabite nove. Za razliko od tradicionalnega širjenja glasu se v družabnih medijih neposredno povežete s svojo ciljno skupino in z njimi komunicirate v realnem času. Če ste podjetje, ki ponuja lokalne storitve, so objave v družabnih medijih tudi odličen način, da dokažete, da vam je mar – z objavami lahko javnost obveščate o svoji dejavnosti in dobrodelnih akcijah v lokalni skupnosti. Čeprav družabni mediji prinašajo ogromno očitnih prednosti, pa številna majhna in srednja podjetja še vedno nimajo omembe vredne prisotnosti v družabnih medijih. Pomisleki glede časa, virov in pomanjkanja znanja preprečujejo mnogim podjetjem, da bi se premaknila s časom in vključila družabne medije v svojo širšo strategijo spletnega trženja. Pokazali vam bomo, da upravljanje več uporabniških računov za družabne medije ni prav nič zastrašujoče in je zares bistvenega pomena za vaš uspeh na spletu.

Naše storitve za družabne medije

Če še niste ustvarili uporabniških računov za družabne medije za svoje podjetje, jih bomo ustvarili in optimizirali mi. Nato bo čas, da razmislite o strategiji. Spletni dnevnik, ki ga bomo postavili na vašem novem spletnem mestu, bo samodejno posodobil Facebook in Twitter z vsako novo objavo. Tako boste svoje strani v družabnih medijih lahko ohranjali aktivne preprosto z rednim pisanjem spletnega dnevnika. Seveda bodo objave na Facebooku in Twitterju vsebovale tudi povezave na vaše spletno mesto, kar bo k vam privedlo več prometa. Gotovo veste, da družabni mediji niso omejeni le na ti dve platformi – kaj pa Google+, LinkedIn, Instagram ali Pinterest? Morate biti aktivni tudi tam? Odločitev, ali bi morali biti aktivni tudi na teh sorazmerno manj obiskanih straneh, bo odvisna predvsem od vaše panoge in ciljne skupine, ki jo želite nagovarjati. Tukaj vam lahko svetujemo in pomagamo ustvariti vse potrebne uporabniške račune ali vam uredimo Facebook oglaševanje. Hkrati bomo tudi usmerili pozornost obiskovalcev vašega spletnega mesta na vaše strani v družabnih medijih, da vam bodo lahko sledili in videli vaše posodobitve. Vsekakor pa bomo na vidno mesto vaše spletne strani umestili povezave do vaših strani v družabnih medijih. Vsekakor o svojih straneh povejte tudi prijateljem, strankam in zaposlenim ter jih prosite, naj vam sledijo in povedo še drugim. Za svoje sledilce lahko pripravite tudi natečaje in posebne ponudbe, da pritegnete še dodatno pozornost. Kakršni koli že so vaši cilji in izdelki ali storitve, ki jih ponujate – skupaj z vami bomo oblikovali strategijo za družabne medije povsem po vaših željah, s katero boste uspešno nagovarjali svojo ciljno skupino, ne da bi si morali razbijati glavo z vprašanjem, kaj objaviti na Twitterju.