Tolmačenje je postopek prenosa jezika ali znakov med govorci različnih jezikov, ali po domače direktno prevajanje. Ponujamo dve različni vrsti tolmačenja – simultano (istočasno) in konsekutivno (zaporedno) tolmačenje.

Simultano tolmačenje, poznano tudi kot konferenčno tolmačenje, je kadar tolmač prevaja sproti. Običajno to počne v svoji kabini, kjer s slušalkami posluša govor in svoje tolmačenje hkrati podaja v mikrofon, ki je povezan s slušalkami poslušalcev.

Pri konsekutivnem tolmačenju, tolmač običajno stoji ali sedi ob govorcu in prevede posamezne dele njegovega govora, ko ta z njimi zaključi. Pri tem pa se razen na spomin lahko zanaša tudi na zapiske.

Poslušalcem bo gotovo najbolj všeč simultani prevod, ki je v realnem času.

Tolmači za vsak jezik

Z našim podjetjem Vstopi d.o.o. sodelujejo, tako kot prevajalci, tudi visoko izobraženi tolmači iz vsega sveta, ki so hkrati rojeni govorci ciljnih jezikov in jih je dovolj, da se najde tolmača za prevajanje katerekoli jezikovne kombinacije, za različne priložnosti. Nepogrešljivi so na poslovnih sestankih nadnacionalnih družb, predstavitvah izdelkov, kongresih, uradnih državnih srečanjih, mednarodnih konferencah, procesih na tujih sodiščih, državniških obiskih in tudi v nekaterih zasebnih srečanjih. Po potrebi pripotujejo na kraj srečanja ali pa tolmačijo med več stranmi na videokonferencah, npr. preko sistemov Cisco ali Skype.

Če želite na tujega sogovornika v živo narediti vtis, ali kako drugače vplivati nanj, ga je seveda treba v prvi vrsti razumeti. Če ne govorite njegovega jezika, vam tu lahko pomagajo naši tolmači, ki so izvrstni ne le v tujih jezikih, ampak tudi v finesah, kot so strokovna terminologija za razna področja in poznavanje narečij. Tako se lahko s sogovornikom zbližate na bolj intimni ravni in s tem povečate možnosti za uspeh, pa naj gre za poslovne, uradne ali zasebne zadeve.

Izkušnje po svetu

Naši tolmači so se kalili v raznih oblikah prevajanja po vsem svetu in sodelovali z raznimi agencijami in organi različnih držav ter z mnogimi domačimi in tujimi podjetji, tudi z nekaterimi največjimi globalnimi družbami, kot so Philips, Vodafone Group Plc, John Deere, Logitech, Lidl d.o.o. in drugimi.