Prevajanje je že vse od davnih časov pomembna dejavnost, ki sploh omogoča razvoj in obstoj trgovine, znanosti in sožitja med različnimi civilizacijami. Tako so bili tudi prevajalci in tolmači vedno cenjeni in iskani, seveda tudi dobro plačani – prav od kakovostnega prevoda je bilo veliko odvisno, sklepale so se velike kupčije in urejali odnosi med sosednjimi ljudstvi. Danes je vloga prevajanja prav tako pomembna, če ne še bolj. Živimo namreč v času, ko smo s svetom povezani tesneje kot kadarkoli prej, hkrati pa se srečujemo z različnimi jeziki, ne le tistimi sosednjimi. Že življenje posameznika je brez znanja vsaj enega tujega jezika močno oteženo, medtem ko preživetje globalnega gospodarskega in političnega sistema temelji prav na tem, da se med seboj vsi razumemo.

Pomena prevajalske agencije torej ni treba pretirano poudarjati, saj je povsem samoumevno, da pri tovrstnih storitvah potrebujemo zanesljive izvajalce, katerim lahko zaupamo tudi pomembnejša opravila. Prevajalska agencija pod organiziranim vodstvom združuje skupino marljivih prevajalcev, ki se posvečajo naročilom zahtevnih strank. Zaposleni v takšni agenciji pa so redko le prevajalci, saj se je treba pri tem delu soočati s številnimi nalogami, ki mejijo tudi na druga strokovna področja. Tako je vsak prevajalec še kreativen pisec, sposoben lektor in vsaj nekoliko trženjski strokovnjak. Le pisana in celovita ekipa se lahko posveti vsem željam in potrebam posamezne stranke, pa tudi kakovost prevodov je tako garantirana.

Na prevajalsko agencijo se obrnemo takrat, ko potrebujemo natančen prevod. Gre torej za zelo različne potrebe, od prevajanja enostavnih besedil do prevajanja zaupnih dokumentov, tehničnih besedil in drugih zahtevnejših sestavkov. Poleg strokovne podkovanosti kakovostno prevajalsko agencijo odlikujejo še druge lastnosti – zanesljivost, pravočasnost, prilagodljivost, zaupnost

Kot resna prevajalska agencija se svoje odgovornosti dobro zavedamo, s svojim odnosom in delom želimo vsakemu naročniku pokazati, da je prav njegov prevod naše najpomembnejše opravilo!